Veelgestelde vragen over het coronavirus

Wij kunnen ons voorstellen dat u als inwoner wellicht vragen heeft. Naar verwachting hebben heel veel mensen (ongeveer) diezelfde vragen.

Wij verwijzen u graag door naar een uitgebreide vraag en antwoord pagina op de website van de Rijksoverheid. Deze pagina richt zich specifiek op de situatie in Noord-Brabant. 

RIVM

Ook is er op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Mileu) een uitgebreide Vraag & Antwoordpagina te vinden. Deze richt zich op de situatie in het gehele land. 

Wij hebben iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Wilt u meer lezen over wat u kunt doen of wat de maatregelen in de praktijk zoal betekenen? 

Landelijk publieksinformatienummer

Vindt u op de website van de Rijksoverheid of het RIVM geen antwoord op uw vraag? Dan kunt u bellen met het landelijk publieksinformatienummer via 0800-1351. U kunt dit nummer tussen  08.00 en 22.00 uur bellen. 

Vraag & antwoord

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • was uw handen regelmatig,
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg,
  • raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan.
  • Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 1351.
  • Bel de GGD op 088 0031 111. De GGD krijgt veel vragen. Om wachttijden te voorkomen vragen wij u eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt. Vragen van artsen worden met voorrang beantwoord.

Uw Reactie
Uw Reactie