Sport en recreatie

Huren sportaccommodatie

Wilt u een gemeentelijke binnensportaccommodatie huren? Hier vindt u alle informatie en aanvraagformulieren. U kunt de sportaccommodaties alléén voor sportactiviteiten reserveren.

Recreatiegebied Berkendonk

Berkendonk is een openbaar recreatiegebied aan de oostkant van Helmond, dat gratis toegankelijk is. Het westelijk deel wordt gebruikt voor strand- en wateractiviteiten zoals zonnebaden, zwemmen, surfen en zeilen.

Sportvissen

Mocht u de behoefte hebben om een hengeltje uit te gooien in Helmond of bent u reeds verslingerd aan de hengelsport, dan is het van belang te weten hoe een en ander is geregeld. Vissen mag, als er toestemming is verleend door de ‘visrechthebbende’.

Spelen in Helmond

Iedere wijk in Helmond heeft een groot aantal speelplekken met sport- en speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden. Veel van deze speeltoestellen zijn in de komende jaren aan vervanging toe. Dit geeft ons de kans om de speelplekken gevarieerder, eigentijdser en avontuurlijker te maken.

Sporten met een beperking

Heeft u een (lichamelijke) beperking en wilt u graag sporten? In Helmond en omgeving zijn er veel mogelijkheden. Alle informatie over sporten met een beperking en vindt u op deze website.