Nieuws vanuit de Veiligheidsregio

Op deze pagina leest u over de berichtgeving vanuit de Veiligheidsregio. De richtlijnen en maatregelen die zij opstellen, volgen wij nadrukkelijk. Deze zijn in lijn met het kabinetsbeleid en soms aanvullend voor onze regio.

Wat is een veiligheidsregio?

Een veiligheidsregio is een gebied waarin gemeenten, de brandweer, de politie, de meldkamer, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie (GHOR) in de Regio en de Ambulancedienst (RAV), samenwerken. Zij bundelen zo de krachten om de veiligheid in onze regio te vergroten en goed voorbereid te zijn op rampen en crises. Alle 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant zijn vertegenwoordigd in de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

In Brabant zijn er drie Veiligheidsregio’s: Midden en West, Noord en Zuidoost. Helmond maakt deel uit van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost (VRBZO). Deze veiligheidsregio’s werken op dit moment samen in de aanpak van (verspreiding van) het coronavirus.

Noodverordening COVID-19

Voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Bekijk hier de meeste recente noodverordening voor de regio Brabant-Zuidoost.

Persstatement voorzitters Brabantse Veiligheidsregio's: Wake-up call (22 juli)

De voorzitters van de Veiligheidsregio's van Brabant hebben woensdag 22 juli een gezamenlijk persstatement afgegeven. Klik hier om het statement te lezen op de website van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Uw Reactie
Uw Reactie