Gevolgen coronavirus voor evenementen in Helmond

Zodra de richtlijnen vanuit het Rijk veranderen en deze gevolgen hebben voor onze gemeente en de evenementen, leest u hierover op deze pagina.

Per 1 juli gelden de volgende regels

Het algemene verbod op meld- en vergunningplichtige evenementen is per 1 juli opgeheven. Het is aan de lokale autoriteiten om te bepalen of organisatoren hun activiteit voldoende op 1,5 meter in kunnen richten en of er nog aan andere specifieke voorwaarden moet worden voldaan. De procedure voor het aanvragen van een vergunning kost tijd en het zal dus een aantal weken duren voordat de eerste evenementen weer plaatsvinden. Niet alles zal meteen mogelijk zijn.

Update 6 mei

Evenementen vormen helaas een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus. Het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt daarom verlengd tot 1 september. Over evenementen met veel publiek wordt voorafgaand aan 1 september een besluit genomen.

Sommige evenementen worden uitgesteld en vinden op een later moment alsnog plaats. Zodra hierover meer bekend is, zullen we dit communiceren via onze website en/of social media.

Eerdere updates

Op zondag 15 maart heeft het kabinet aangegeven dat de eerder afgekondigde richtlijnen voor het afgelasten van álle evenementen in het hele land met een bezoekersaantal van meer dan 100 personen worden verlengd tot en met in elk geval maandag 6 april. Deze richtlijn geldt uiteraard ook voor de gemeente Helmond, en is tevens van kracht op theaters, bioscopen en andere bijeenkomst met meer dan 100 personen.

Daarnaast doet de gemeente een oproep aan alle organisatoren van evenementen en bijeenkomsten in Helmond met een bezoekersaantal lager dan 100 personen om te heroverwegen of zij hun activiteiten wel door moeten laten gaan. Vanwege de kans op besmetting is het bij elkaar brengen van grotere groepen mensen is op dit moment niet verantwoord. Dit blijkt ook uit de maatregel om alle eet- en drinkgelegenheden, sportclubs, kantines, sportscholen, coffeeshops en seksclubs te sluiten. Deze maatregel is ingegaan op zondag 15 maart (18.00 uur) en loopt tevens tot en met maandag 6 april.

Uw Reactie
Uw Reactie