Verkiezingen Europees Parlement 2019

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn in Nederland op donderdag 23 mei 2019. De stembussen zijn op deze dag open van 7.30 tot 21.00 uur. Op deze website vindt u meer informatie over deze verkiezingen.

Voorlopige uitslagen Verkiezingen Europees Parlement

Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement in Helmond geweest. Op deze pagina vindt u de voorlopige uitslag.

Kandidatenlijsten

Hier vindt u een overzicht van de kandidatenlijsten voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement op 23 mei 2019.

Kiezerspas

Wilt u gebruik maken van een kiezerspas, zodat u in een andere gemeente kunt stemmen?

Stemmen vanuit het buitenland

Heeft u de Nederlandse nationaliteit en verblijft u in het buitenland tijdens de verkiezingen? Dan kunt u stemmen vanuit het buitenland.

Stempas

De stempas valt uiterlijk op 7 mei bij u in de bus. Zonder stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Raakt u een stempas kwijt of heeft u na 7 mei geen stempas ontvangen?

Iemand anders machtigen om voor u te stemmen

Als u niet in de gelegenheid bent om zelf te gaan stemmen voor het Europees Parlement – bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie – dan kunt u een andere kiezer machtigen dit voor u te doen. Dit heet stemmen bij volmacht. De persoon die wordt gemachtigd, kan de volmachtstem alleen tegelijkertijd met zijn eigen stem uitbrengen. Werkgevers zijn verplicht om kiezers de gelegenheid te geven om hun stem uit te brengen, als dit niet buiten werktijd kan.

Stemmen in elk stembureau

U kiest zelf bij welk stembureau in Helmond u stemt. Op uw stempas staat het adres van een stembureau bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen.

Meer weten over Europa

Wilt u meer weten over de verkiezingen voor het Europees Parlement? En over wat de Europese Unie allemaal doet?

Uw Reactie
Uw Reactie