Aparte inzameling piepschuim bij milieustraat

Donderdag 11 juni 2020

Vanaf nu kunt u piepschuim/tempex (Airpop®) gratis inleveren bij de milieustraat in Helmond. Op het terrein van de milieustraat vindt u een aparte inzamelcontainer, zodat we dit verpakkingsmateriaal kunnen recyclen. Dit beschermend verpakkingsmateriaal vindt u vaak terug om meubels, elektronica, koelkasten en wasmachines. Heeft u thuis schoon en droog piepschuim liggen? Maak dan online een afspraak voor de milieustraat en lever het materiaal gratis in.

Container met airpop

Recycling van Airpop®

Verpakkingen van Airpop® zijn heel eenvoudig te recyclen, waardoor ze weer een nieuwe functie kunnen vervullen. De verbruikte verpakkingen worden kleingemaakt en verwerkt in nieuwe verpakkingen of isolatiemateriaal bij de bouw van nieuwe woningen. Maar Airpop® kan ook worden omgesmolten tot de oorspronkelijke grondstof om zo nieuwe kunststoffen te maken. Om het materiaal goed te kunnen recyclen is het wel belangrijk dat het materiaal schoon en droog is. Dus zonder resten van bijvoorbeeld cement, beton of PUR.

Milieustraat op afspraak te bezoeken

Vanwege het coronavirus is het momenteel alleen mogelijk om op afspraak naar de milieustraat te komen. U kunt uw afspraak maken via het online afsprakensysteem. Na het maken van de afspraak ontvangt u een bevestiging via de mail. Het is belangrijk dat u de bevestigingsmail via uw telefoon of uitgeprint laat zien aan de medewerker bij de ingang van de milieustraat.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het maken van een afspraak? Neem dan op werkdagen contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 0492.

Uw Reactie
Uw Reactie