Weekmarkten tijdens de lockdown in december 2020 en januari 2021

Vrijdag 18 december 2020

Tijdens de lockdown gaan de weekmarkten in Helmond door in afgeslankte vorm. Hieronder lees je meer over de maatregelen.

.

Wanneer is er geen markt?

Op zaterdag 26 december (tweede kerstdag) is er géén markt in Helmond.

Alleen levensmiddelen beschikbaar op de markt

Tijdens de lockdown mogen op een (week)markt alléén kramen voor levensmiddelen (eten en drinken) staan. Dat betekent dat non-foodkramen niet kunnen worden toegelaten op de markt zolang deze landelijke maatregel van kracht is.

Tot en met 19 januari staan er ook géén bloemenkramen op de zaterdagmarkt in het centrum. Ook zij vallen onder de categorie non-food.

Locaties van levensmiddelenkramen

Omdat de levensmiddelenkramen al ‘coronaproof’ staan ingedeeld zijn er geen wijzigingen in de opstelling. De kramen en viswagens staan op zaterdag net als in de afgelopen maanden op De Ameidewal, de Noord-Koninginnewal en op de Watermolenwal. De Markt (het plein zelf) is in de komende weken nagenoeg leeg omdat dat daar normaal gesproken levensmiddelen en bloemen staan.

Openingstijden

De zaterdagmarkt duurt van 08.30 tot 15.00 uur.

Geen eten en drinken nuttigen op de markt

Tot en met 19 januari is het niet toegestaan om eten en drinken te nuttigen op de markt. Vers bereide producten mogen enkel verpakt worden verkocht.

Toiletten

Er zijn tijdens de zaterdagmarkt toiletten geopend. Dat is bij lunchroom Welkom Thuis aan de Markt – eerst en vooral voor de marktkooplieden.

Overige maatregelen

Alle overige coronaregels blijven van kracht. Denk aan 1,5 meter afstand, zo veel mogelijk afrekenen met betaalpas, voldoende doorstroming.

Lees via deze link meer informatie over coronamaatregelen.

Uw Reactie
Uw Reactie