Eerste boom op plein Welpenstraat geplant

Woensdag 14 maart 2018

Wethouder Smeulders en wethouder De Vries hebben op Nationale Boomfeestdag op feestelijke wijze een boom geplant op het plein aan de Welpenstraat.

.

Op initiatief van de buurt wordt dit plein aan de Welpenstraat groener gemaakt. De bestaande bestrating wordt vervangen door bomen en struiken. Daarnaast worden de groeiomstandigheden van de bestaande bomen sterk verbeterd en wordt er ruimte gemaakt voor de aanplant van tien extra bomen op dit plein.

Eerste van 200 extra bomen

Het planten van de boom is ook het startsein voor de aanplant van 200 extra bomen in de stad. Die moeten de stad een stukje groener maken. De gemeente investeert daarmee in duurzaam groen voor onze stad. Bekijk hieronder een impressie van het planten van deze eerste boom: 

Ideeën voor een goede plek

Inmiddels heeft de gemeente voldoende ideeën voor nieuwe plekken ontvangen. Op dit moment onderzoekt de gemeente of de betreffende plekken geschikt zijn voor duurzame aanplant. Hierbij wordt onder andere gekeken of er geen ondergrondse kabels en leidingen liggen, hoe de aanwezige verharding is en wat de groeiruimte boven de grond is. Dit zijn de voorwaarden voor een geschikte locatie. Mocht de plek hier niet aan voldoen, dan kan het zijn dat sommige ideeën helaas niet realiseerbaar zijn. Wanneer u een suggestie heeft gedaan, ontvangt u daarop altijd een reactie.