• Stad
  • Nieuws
  • 2023
  • Februari
  • 16 middeldure huurwoningen in oude bibliotheek: Ontwikkeling moet centrum verder versterken

16 middeldure huurwoningen in oude bibliotheek: Ontwikkeling moet centrum verder versterken

Dinsdag 28 februari 2023

Er komen 16 middeldure huurwoningen in het pand van de oude bibliotheek. Daarnaast komt op de begane grond ruimte voor een winkel in de foodbranche en wordt het gebied aantrekkelijker gemaakt. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Centrumwethouder Erik de Vries is blij met de ontwikkeling: "Het is onze ambitie om onze binnenstad aantrekkelijker en bruisender te maken. Met deze ontwikkeling geven we deze zijde van het centrum een kwaliteitsimpuls."

Wonen in en rond het centrum

We willen in en rond het centrum meer woningen toevoegen. "Meer woningen bouwen rond het centrum is goed voor al die inwoners die op zoek zijn naar een plek in onze gemeente. Zeker als het gaat om de middeldure huur, hebben we nog een flinke opgave te realiseren," zegt woonwethouder Gaby van den Waardenburg. "Maar het zorgt ook meteen voor meer reuring in de binnenstad. Die nieuwe bewoners gaan er hopelijk boodschappen doen, een terrasje pakken, naar de winkel. Daarmee is dit een win-win-situatie." Onlangs kwam ook in het nieuws dat er woningen in het oude C&A-pand komen, ontwikkelingen die passen in de visie van het college op de binnenstad.

Vaart maken

De Vries en Van den Waardenburg zijn blij dat er een koper voor het pand is gevonden die de ontwikkelingen mogelijk maakt. "Het heeft lang geduurd voordat er duidelijkheid was. Ook wij als college zijn af en toe ongeduldig geworden," zegt wethouder De Vries daarover. "Maar het is goed dat er nu een mooie invulling komt, met naast de woningen ook een concept in de foodbranche moet krijgen die extra mensen naar het gebied moet trekken. Nu is het zaak om daarmee vaart te maken."

De koper gaat nu de plannen verder uitwerken. De bedoeling is dat de definitieve verkoop plaatsvindt op het moment dat de vergunning verleend wordt. De verwachting is dat dit in de loop van 2023 zal plaatsvinden.

Uw Reactie
Uw Reactie