Taxbus

Iedere inwoner van Helmond moet kunnen deelnemen aan maatschappelijk verkeer. Dit betekent dat iemand, ondanks lichamelijke of geestelijke beperkingen, de deur uit kan gaan om dingen te ondernemen en andere mensen te ontmoeten. Vaak zijn er familieleden, buren of vrienden die een handje kunnen helpen. Kunt u vanuit uw omgeving onvoldoende ondersteuning krijgen? Dan kan de gemeente u ondersteuning bieden.

Heeft u ondersteuning nodig?

Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Helmond via het telefoonnummer 14 0492. Eén van onze Wmo consulenten belt u dan terug om samen met u te bekijken wat voor u de beste oplossing is. We bekijken bijvoorbeeld of er algemene voorzieningen zijn die u kunnen helpen of vrijwilligers om activiteiten mee te ondernemen. Als uw probleem hiermee niet is opgelost, dan kijken we of een individuele Wmo vervoersvoorziening oplossing biedt. Voorbeelden van vervoersvoorzieningen zijn, een scootmobiel, driewielfiets of collectief vraagafhankelijk vervoer (Taxbus).

Hoe werkt het?

Taxbus is vervoer van deur tot deur voor mensen met een Wmo vervoersindicatie of voor mensen van 75+. Met de Taxbus kunt u op een eenvoudige manier binnen de regio naar bijvoorbeeld uw familie, vrienden of kennissen, maar ook naar bijvoorbeeld het winkelcentrum. De Taxbus is bedoeld voor sociaal recreatieve doeleinden. U kunt op elk gewenst moment gebruik maken van Taxbus. De Taxbus rijdt 7 dagen per week van 06.00 uur ‘s ochtends tot 01.30 uur ’s nachts. U heeft geen loopafstanden naar halteplaatsen, want de Taxbus rijdt van deur tot deur. U kunt 0800 0234795 bellen om een reis in te plannen. U reserveert een rit minimaal 1 uur vooraf. Een taxi of minibus haalt u op en brengt u zonder overstap naar uw bestemming.

Voor meer informatie over onder andere de tarieven, vervoerszones en vaste opstapplaatsen kunt u terecht op de website van Taxbus.

Meer informatie: