Mantelzorg

Zorgt u voor iemand, bijvoorbeeld als mantelzorger of zorgen andere mensen voor u? En heeft u behoefte aan ondersteuning? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor u.

Regel uw zorgtaken makkelijker

Zorgt u voor iemand of wordt u verzorgd, dan kan de website van ShareCare een handig hulpmiddel zijn om de taken te verdelen en iedereen die helpt op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Dat scheelt veel vragen, regelen en bellen en maakt het een stuk makkelijker om meehelpen te combineren met het eigen gezin en/of werk.

Bent u op zoek naar hulp of zorg?

Dan kunt u uw hulpvraag plaatsen op de website Helmond voor elkaar. Dat is een online marktplaats voor vrijwillige en professionele hulp.

Hulp van techniek: leefstijlmonitoring

Technische hulpmiddelen kunnen het leven van mensen die ondersteuning nodig hebben en hun mantelzorgers een stuk aangenamer maken. Zo’n hulpmiddel is leefstijlmonitoring.

Steunpunt Mantelzorg

U kunt als mantelzorger terecht bij Steunpunt Mantelzorg als u op zoek bent naar:

  • Informatie, voorlichting, advies en begeleiding
  • Cursusaanbod
  • Emotionele steun (individueel of groepsgewijs)
  • Praktische ondersteuning
  • (thema)Bijeenkomsten

Als mantelzorger wordt u in het zonnetje gezet voor uw inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. De gemeente Helmond organiseert een waarderingsactie, in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg. Zorgt u als mantelzorger voor iemand die langdurig ziek is of een beperking heeft? Dan kunt u een mooie blijk van waardering aanvragen op de website van de LEVgroep.

Meer informatie

LEVgroep Leven & Verbinden
Penningstraat 55
5701 MZ Helmond
0492 59 89 89
info@levgroep.nl|
www.levgroep.nl 
www.mantelzorghelmond.nl