Huiselijk / seksueel geweld en kindermishandeling

Heeft u te maken met huiselijk en/of seksueel geweld. Of misschien met (kinder-)mishandeling? In Helmond zijn er diverse professionele organisaties om u te helpen.

Veilig Thuis

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor iedereen: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Bij Veilig Thuis kunnen mensen terecht die hulp zoeken of zich zorgen maken over anderen. Ook als het gaat om vermoedens. Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, ook aan professionals.

U kunt contact opnemen met Veilig Thuis via het telefoonnummer 0800-2000.

Meer informatie

Centrum voor Seksueel Geweld

Het Centrum voor Seksueel Geweld (CSG) is er voor alle slachtoffers van seksueel geweld. U kunt er terecht als het kortgeleden is, maar ook als u met vragen zit over een incident dat langer geleden is. Het centrum biedt forensische, medische en psychologische hulp en zorgt ervoor dat u maar één keer uw verhaal hoeft te vertellen. In het centrum wordt u opgevangen door een verpleegkundige. Het centrum is telefonisch 24/7 bereikbaar via telefoonnummer 0800-0188.

Wat is seksueel geweld?

Seksueel geweld gaat over seksuele handelingen die worden afgedwongen. Dat kan zijn door fysiek geweld, bedreiging met geweld, chantage of machtsverschillen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen slachtoffer zijn. En het kan via internet en in de ‘echte wereld’ gebeuren. Het CSG biedt ook ondersteuning en advies aan professionals.