Trouwlocaties

Er zijn 11 vaste trouwlocaties waar u op uw eigen manier invulling kunt geven aan uw huwelijk, maar u kunt overal in de gemeente Helmond trouwen.

Vaste trouwlocaties

De vaste trouwlocaties zijn: de Bibliotheek, de Cacaofabriek, het Kasteel, de Kasteelpoort, de Koning, de Raadszaal, de Steenoven, de Traverse, de Warande en Hotel West-Ende. Onder 'Meer informatie' vindt u de contactgegevens van de locaties. Let op! De locatie kan u kosten in rekening brengen voor het gebruik van de locatie.

Wilt u op een andere locatie trouwen?

U kunt voortaan overal in Helmond trouwen. Er gelden wel een aantal voorwaarden die altijd gelden en waaraan u zich conformeert als u kiest voor een andere trouwlocatie:

  • Het huwelijk moet op de grond worden gesloten. Het is dus niet mogelijk om in de lucht (bijvoorbeeld in een luchtballon of vliegtuig), op het water of in een rijdend voertuig te trouwen.
  • De huwelijksvoltrekking moet in de openbaarheid plaatsvinden. Dit betekent dat ook niet-genodigden en mindervaliden toegang hebben tot de plechtigheid.
  • Het bruidspaar is verantwoordelijk en aansprakelijk voor de veiligheid van de locatie. Alle gebouwen van de locatie moeten voldoen aan de normen op het gebied van brandveiligheid. Als u op een bijzondere locatie trouwt en meer dan 50 mensen ontvangt, bijvoorbeeld thuis, in een boerenschuur, tent of in de open lucht, neem dan contact op met team Vergunningen via telefoonnummer 14 0492. De gemeente is niet aansprakelijk voor de veiligheid van de locatie.
  • Extra kosten die gemaakt worden, bijvoorbeeld voor de huur van de locatie, zijn voor rekening van het bruidspaar.
  • Het bruidspaar zorgt ervoor dat het toestemming heeft van de eigenaar/beheerder van de locatie. Bij het ontbreken van die toestemming is de gemeente niet aansprakelijk.
  • De gemeente is niet aansprakelijk voor eventuele schade die aan de locatie of in de omgeving wordt toegebracht.

Meer informatie