Trouwambtenaar (babs) kiezen

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Voor het sluiten van uw huwelijk kunt u kiezen voor één van onze trouwambtenaren. Ook kunt u hiervoor een ervaren trouwambtenaar die werkzaam is in een andere Nederlandse gemeente vragen of iemand die er nog geen ervaring mee heeft.

Trouwambtenaren gemeente Helmond

Voor het sluiten van uw huwelijk kunt u kiezen voor één van onze trouwambtenaren. Zij stellen zich graag aan u voor met een persoonlijk verhaaltje en een foto. Wanneer u de melding van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap doet, kunt u een voorkeur voor een trouwambtenaar aangeven. Een aantal weken voor de ceremonie heeft u een persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar. Kiest u voor een gratis huwelijk of zakelijke ceremonie, dan kunt u geen voorkeur uitspreken en heeft u ook geen persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar.

Gastbabsen zijn welkom

Wilt u dat uw huwelijk gesloten wordt door een ervaren trouwambtenaar die werkzaam is in een andere Nederlandse gemeente? Geen probleem. Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0492.

Ook is het in de gemeente Helmond mogelijk dat iemand uw huwelijk sluit die daar nog geen ervaring mee heeft. Dit brengt extra kosten met zich mee, omdat:

  1. de onervaren gastbabs moet worden beëdigd bij de Rechtbank in 's-Hertogenbosch;
  2. één van onze ervaren trouwambtenaren de gastbabs zal begeleiden in het voortraject bij het opstellen van de speech en voorlichting zal geven over de juridische vereisten bij de sluiting van een huwelijk;
  3. er een ervaren trouwambtenaar van de gemeente aanwezig zal zijn bij de huwelijksceremonie zelf.

Neem ook in dit geval contact met ons op via telefoonnummer 14 0492. 

Meer informatie