Herinrichting Hoboplein van start

Donderdag 13 juli 2023

De eerste werkzaamheden zijn gestart om het Hoboplein en de omliggende straten opnieuw in te richten. Stap één is het herbestraten van de trottoirs. Direct na de bouwvak is het Hoboplein zelf aan de beurt, waarna de omliggende straten heringericht worden. Naar verwachting duurt de totale herinrichting tot het eind van het jaar.

Het stadsbestuur wil de leefomgeving in Helmond vergroenen en verduurzamen. Zo ook het Hoboplein. Wij willen er een fijn, groen en gezond leefgebied van maken. Vorig jaar hebben omwonenden hierover meegedacht.

Mede geïnspireerd door de ideeën van omwonenden is er een ontwerp gemaakt

Dit houdt onder meer in dat het gebied als 30-km zone wordt ingericht, trottoirs toegankelijker worden en dat overbodige bestrating wordt vervangen door groen. Ook komen er snelheid verlagende voorzieningen. De gemeente streeft ernaar de overlast tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken.

Bij de herinrichting van het Hoboplein en de omliggende straten wordt veel bestratingsmateriaal hergebruikt

De gemeente kiest voor een duurzame aanpak en voor materialen met de meest lange levensduur. Veel werk wordt uitgevoerd met elektrisch materieel waarbij de uitstoot van CO2 laag is. In opdracht van de gemeente Helmond voert Hanenberg Wegenbouw de werkzaamheden in fases uit.

Uw Reactie
Uw Reactie