• Stad
  • Nieuws
  • 2021
  • Mei
  • Glasvezel in de binnenstad: Heipoort en Vossenberg volgende buurten

Glasvezel in de binnenstad: Heipoort en Vossenberg volgende buurten

Vrijdag 21 mei 2021

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Helmond vordert gestaag. In Helmond-Oost zijn de graafwerkzaamheden net van start gegaan. En het licht voor aanleg in de Leonardusbuurt en Steenweg en omgeving staat bijna op groen. Vanaf dinsdag 25 mei is het de beurt aan de Heipoort en Vossenberg. Woont u in die wijk? Dan kunt u zich aanmelden voor glasvezel.

.

Wijkwethouder De Vries: "Internet is inmiddels net zo vanzelfsprekend als een wateraansluiting en elektriciteit in je huis. Een basisbehoefte. Denk bijvoorbeeld aan wat we nu allemaal online doen ten opzichte van tien jaar geleden. Snel internet wordt steeds belangrijker met alle slimme apparaten die wij in huis hebben. Internet heeft een belangrijke sociale functie, maar is bijvoorbeeld ook belangrijk voor het onderwijs van onze kinderen en de digitale zorg aan huis. De aanleg betekent dat er in alle straten gegraven gaat worden en dat is een flinke klus. Maar daar krijgen we een netwerk voor terug dat lang meekan en met supersnel internet."

Uitrol koppelen aan andere werkzaamheden

De aanleg van glasvezel duurt nog zeker tot medio 2022. In de drukkere binnenstad is het voor inwoners en ondernemers van belang om de uitrol soepel te laten verlopen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of het gekoppeld kan worden met andere werkzaamheden. Bewoners en bedrijven worden door Glasvezel Helmond en de aannemer vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden. Als alle buurten in de binnenstad zijn afgerond, volgen nog de woningen in Industriegebied-Zuid en het buitengebied.

Eerst aanmelden, dan graven

Bewoners en bedrijven in Heipoort en Vossenberg hebben tot 15 juli 2021 de tijd om aan te geven of ze direct willen meedoen. De aansluitkosten zijn dan gratis en ze ontvangen een extra korting op een abonnement. Als minimaal 25% van alle inwoners meedoet, dan start daarna de aanleg van het glasvezelnetwerk en worden de eerste huizen aangesloten. Binnenkort valt er bij alle huisadressen een brief met meer informatie in de bus.

Laat u informeren door Glasvezel Helmond

In deze coronatijd is het helaas niet mogelijk om een informatieavond te organiseren. Daarom komt Glasvezel Helmond huis-aan-huis langs in de wijken om informatie te geven over de mogelijkheden. Ook heeft Glasvezel Helmond een keuzehulp. Wilt u informatie en adviezen op maat krijgen? Dat kan zowel telefonisch, per mail of persoonlijk op afspraak in de Glasvezelwinkel aan de Markt 15 in Helmond.  

Glasvezel Helmond kan u ook meer informatie geven over de aanbieders van internet-, televisie- en telefoniediensten TriNed, Plinq, FiberNL en Breedband Helmond. En over de speciale zorg- en huisbeveiligingsdiensten via glasvezel.

Meer weten?

Uw Reactie
Uw Reactie