Woning Scheerderhof 3 maanden dicht in verband met hennepkwekerij

Donderdag 8 juli 2021

Op 14 juli sloot burgemeester Blanksma een woning aan de Scheerderhof voor drie maanden. In het pand is een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

.

De politie heeft op 25 mei 2021 een onderzoek ingesteld bij de woning aan de Scheerderhof. Zij trof bij het doorzoeken van het pand een professionele hennepkwekerij met 192 hennepplanten in werking aan.

De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan Blanksma. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot de burgemeester tot de tijdelijke sluiting. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het ondernemers- en leefklimaat.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Ziet u een verdachte situatie of heeft u het vermoeden dat er in uw buurt criminele activiteiten plaatsvinden? Dan kunt u dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Damoclesbeleid

Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2019’ (Damoclesbeleid). Daarmee is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen wanneer in woningen of lokalen (dan wel in of op bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.

De beleidsregel is tot stand gekomen met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

Uw Reactie
Uw Reactie