Woning Nemerlaerhof 3 maanden dicht in verband met hennepkwekerij

Donderdag 8 juli 2021

Op 7 juli sloot burgemeester Blanksma een woning aan de Nemerlaerhof voor drie maanden. In het pand trof de politie een professionele hennepkwekerij met 211 hennepplanten aan. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het ondernemers- en leefklimaat.

.

De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot zij tot de tijdelijke sluiting. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

Samenwerken aan een veilige en leefbare binnenstad

Samen met de politie, de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie en andere diensten werken we aan een veilige en leefbare binnenstad. De grootschalige aanpak tegen druggerelateerde criminaliteit en ondermijning is daar onderdeel van. De politie heeft op 25 mei 2021 een onderzoek ingesteld bij de woning aan de Nemerlaerhof. Zij trof bij het doorzoeken van het pand een professionele hennepkwekerij die in werking was aan met 211 hennepplanten.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Ziet u een verdachte situatie of heeft u het vermoeden dat er in uw buurt criminele activiteiten plaatsvinden? Dan kunt u dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Damoclesbeleid

De burgemeester is bevoegd bestuursdwang toe te passen wanneer in woningen of lokalen (dan wel in of bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Dat betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken. Dat komt voort uit de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2019’ (Damoclesbeleid). De beleidsregel kwam tot stand met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

Uw Reactie
Uw Reactie