• Stad
  • Helmond viert 75 jaar vrijheid

Helmond viert 75 jaar vrijheid

Op 25 september 1944 is Helmond bevrijd van de Duitsers. In september is dat 75 jaar geleden. Het leven in vrijheid en democratie is niet vanzelfsprekend en daarom staan we daar in september 2019 extra bij stil middels allerlei verschillende activiteiten en evenementen voor jong en oud.

Helmond-West is al drie dagen eerder bevrijd. Dat deel van de stad is in de dagen daarna gescheiden van de rest van Helmond doordat de bruggen en sluizen over het kanaal zijn opgeblazen of onklaar gemaakt. Om deze reden herdenken Stiphout en Mierlo-Hout op 22 september de bevrijding.  

Vrijheid vieren we samen collage

Bevrijdingsactiviteiten in Helmond

Onder andere stichting Herdenkingsmonument Mierlo-Hout, stichting Helmond 25 september 1944 en Death Valley de Peel werken samen met de gemeente Helmond aan een uitgebreid programma. Diverse veteranen en scholen in Helmond zijn nauw betrokken bij de organisatie van activiteiten, die tussen 17 en 29 september in Helmond plaatsvinden. Een onderdeel hiervan is het bevrijdingsvuur dat van evenement tot evenement wordt overgedragen en daarmee alle deelnemende wijken in Helmond symbolisch met elkaar verbindt.

De 75ste bevrijdingsviering van Helmond wordt in het weekend van 28 september feestelijk afgesloten met een eenmalige bevrijdingseditie van het H2O festival genaamd H2O Feel Free.

Uw Reactie
Uw Reactie