Geld

Heeft u een laag inkomen? Of kent u iemand met een laag inkomen? Dan zijn er een heleboel manieren om ondersteuning te krijgen.

Er zijn verschillende gemeentelijke regelingen die u kunnen helpen. We begrijpen dat u hier eerst meer over wilt lezen voor u belt voor een gesprek.

Schulden

Kunt u moeilijk rondkomen en bent u bang om later in de schulden te raken? Of zoekt u hulp bij het oplossen van geld problemen en/of schulden? Vraag dan om gratis advies. Ook als u zorgen heeft, maar nog niet in de schulden zit. Hulp vragen verplicht u tot helemaal niets!

U kunt als eerste contact opnemen met de LEVgroep. Daar vertelt u dat u geldzorgen of schulden heeft. Zij bekijken samen met u waar u moeite mee heeft, welke problemen u tegenkomt en wat mogelijke oplossingen zijn. Kunt u het zelf niet meer oplossen? Dan kijkt de medewerker van de LEVgroep samen met u welke verdere hulp nodig is. Soms is advies niet voldoende en heeft u meer begeleiding nodig. Hierbij kunt u denken aan budgetbegeleiding of coaching. Of het regelen van uw schulden. Het belangrijkste: dat u het samen doet. U kunt de LEVgroep bereiken via telefoonnummer 0492-598 989. Ook kunt u meer informatie vinden op hun website.

Afhankelijk van uw situatie kan uw vraag doorgezet worden naar Schulddienstverlening van de gemeente Helmond. De gemeente heeft professionele schulddienstverleners in dienst. Samen met u gaan we altijd op zoek gaan naar een passende oplossing. Uw belang staat hierbij altijd voorop.

Meer informatie

Uw Reactie
Uw Reactie