Helmond Start, hét platform voor startende ondernemers is gelanceerd

Donderdag 7 oktober 2021

Ondernemers zijn onmisbaar om de motor van onze economie draaiende te houden. Mede dankzij nieuwe ondernemers blijft Helmond een aantrekkelijke locatie voor bedrijven om zich te vestigen. Helmond Start geeft daarom nieuwe ondernemers in Helmond een warm welkom met de kick-off bijeenkomst voor Helmond Start.

‘Richt een startersplatform in Helmond op dat activiteiten organiseert, afgestemd op de specifieke wensen van de lokale startende ondernemers’. Dit was een belangrijke aanbeveling uit het onderzoek van adviesbureau TRIAS in opdracht van Gemeente Helmond naar de wensen en behoeften van startende ondernemers in 2019. Deze aanbeveling wordt met ‘Helmond Start’ aangepakt.

Lancering Helmond Start op woensdag 6 oktober

Op woensdag 6 oktober is ‘Helmond Start’ door wethouder Serge van de Brug gelanceerd. ‘Helmond Start’ helpt startende ondernemers om hun weg te vinden bij ondernemersvraagstukken, om verbindingen te leggen, kennis te delen en zorgt voor een laagdrempelige kennismaking met collega-ondernemers en de overheid. Het doel is om de slagingskansen van startende ondernemers te vergroten. Het programma voor ‘Helmond Start’ is samen met ondernemers vormgegeven.

Startersspreekuur

Twee starterscoördinatoren, beiden stevig geworteld in Helmond, gaan de kar trekken bij Helmond Start. Accountmanager Ellen van Schijndel namens Gemeente Helmond en lokale ondernemer Cor van de Waterlaat, eigenaar van Bombardon Consultancy en initiatiefnemer van ‘de Verrassende Ontmoetingen’ vormen samen het gezicht van Helmond Start. Zij helpen nieuwe ondernemers  bij de start van hun bedrijf. Dit doen zij door hun gezamenlijke kennis, ervaring en inzichten te delen en op een slimme manier gebruik te maken van hun uitgebreide netwerk. Zij geloven namelijk in de kracht van samenwerken en kennisdelen.

Startende ondernemers kunnen elke dinsdagochtend tussen 9.30 uur en 12.00 uur met al hun startersvragen terecht op het wekelijke startersspreekuur op de Brainport Human Campus.

Bijeenkomsten voor starters

Het programma van Helmond Start bestaat uit evenementen en ontmoetingen waar starters  informatie kunnen inwinnen, vragen kunnen stellen en in contact komen met andere ondernemers.

De eerste inspiratiesessie vindt plaats op 9 november a.s. van 16.00 uur tot 18.30 uur, de eigenaresse van Afdeling Online inspireert door het delen van haar avontuur als startende ondernemer. Daarnaast is er ruimte om te netwerken op de bijeenkomst. In december staat er een eerste masterclass over online marketing op het programma.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomsten of het spreekuur kunnen ondernemers terecht op de speciale Helmond Start pagina.

Uw Reactie
Uw Reactie