Extra aandacht voor lezen en schrijven in Helmond

Vrijdag 8 september 2023

Lezen, schrijven, rekenen en internet is niet voor iedereen even makkelijk! Er zijn zelfs heel veel mensen die hier moeite mee hebben en dat is helemaal niet gek. Als u er weinig mee doet, vergeet u het steeds meer. De digitale wereld (internet, smartphones, tablets, DigiD) wordt ook steeds ingewikkelder. Dat moet u maar zien bij te houden. Daarom is er elk jaar een landelijke week van Lezen & Schrijven (dit jaar van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september). Taalhuis Helmond organiseert daarom tijdens deze week extra activiteiten. Verder wordt er aandacht besteed aan alle initiatieven die u kunnen helpen met deze dingen.

Nei Skoen en BeBizzy doen mee! 

Nei Skoen en BeBizzy doen mee! Samen met Taalhuis Helmond organiseren Nei Skoen en BeBizzy twee gezellige, creatieve én gratis middagen. Iedereen is van harte welkom. Er zijn leuke spelletjes te doen, die iets te maken hebben met het onderwerp van deze week. Er wordt gezorgd voor wat lekkers te eten en te drinken. En er zijn leuke prijsjes te winnen met de prijsvragen! Daarnaast zijn Taalhuis Helmond, LEVgroep en de Bibliotheek aanwezig om u te helpen met vragen over taal, digitaal en rekenen. Er zijn namelijk allerlei gratis cursussen, workshops, activiteiten enzovoorts waar zij u, of uw (klein)kinderen mee vooruit kunnen helpen.  

Nei Skoen

Datum: woensdag 13 september 
Tijd: 14:00 – 16:00 uur 
Adres: Hoofdstraat 133 (Naast de Jan Linders parkeerplaats) 
Voor: alle leeftijden 
Aanmelden is niet nodig 


BeBizzy

Datum: donderdag 21 september
Tijd: 12:30 – 14:30 uur. 
Locatie: Nachtegaallaan 40
Voor: volwassenen 
Aanmelden is fijn (06 41018388 of via Facebook), maar gewoon binnenlopen mag ook. 

 
Open Taalcafé 

Elke week is er een Taalcafé in Bibliotheek Helmond. Hier wordt samen met vrijwilligers geoefend met praten en luisteren in de Nederlandse taal. Op woensdagmiddag 13 september is het Taalcafé open voor iedereen. Tussen 14:00 en 16:00 uur kunt u binnenlopen en meedoen. Locatie: Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11, Helmond. 


Het Taalhuis: gratis aanbod op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden.  

Heeft u vragen over lezen, schrijven of rekenen? Neem dan contact op met Linda van de Donk, de taalhuiscoördinator. Zij is bereikbaar op het telefoonnummer 06-86880764 en via l.vandedonk@bibliotheekhelmondpeel.nl. Iedere hulpvraag is welkom. Van social media berichten leren schrijven tot een brief beter leren begrijpen, een sollicitatiebrief maken of leren beeldbellen met je (klein)kinderen. Samen met u wordt gekeken naar de juiste hulp. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.taalhuishelmond.nl

Uw Reactie
Uw Reactie