Extra halteplaatsen voor Taxbus

Dinsdag 10 januari 2023

Er zijn vandaag drie nieuwe halteplaatsen voor de Taxbus in gebruik genomen. De Taxbus verzorgt het vervoer voor mensen met een beperking, maar is sinds kort ook beschikbaar voor andere inwoners.

Wij werken aan het bieden van betere alternatieven voor het autogebruik in de stad om de leefbaarheid te vergroten. Het uitbreiden van de Taxbus is hier een voorbeeld van. “De Taxbus voorziet als aanvulling op het reguliere openbaar vervoer in een behoefte aan duurzame mobiliteit,” licht wethouder Arno Bonte toe.

Drie nieuwe halteplaatsen

De Taxbus kende al drie halteplaatsen: bij het Elkerliek ziekenhuis, het Station en bij de ingang van de Elzaspassage. Deze zijn vanaf vandaag uitgebreid met drie nieuwe halteplaatsen rondom het kernwinkelgebied: Parkweg, Ameideflat en Het Speelhuis. De halteplaatsen zijn met een speciaal bord aangemerkt, exclusief voor het in- en uitstappen van de passagiers.

De Taxbus rijdt zeven dagen in de week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van deur tot deur. Een kaartje om te reizen binnen Helmond kost € 5,05. De Taxbus verzorgt in de regio ook het vervoer voor mensen met een beperking en die niet met het reguliere openbaar vervoer kunnen reizen.

Foto: Vincent Knoops

Uw Reactie
Uw Reactie