Energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

Vrijdag 8 april 2022

Begin december 2021 werd de energietoeslag aangekondigd door het Rijk. Sinds vorige week hebben we meer duidelijkheid gekregen vanuit het Rijk. We gaan de energietoeslag van € 800 binnenkort uitkeren aan inwoners met een laag inkomen. Deze energietoeslag is bedoeld om de energierekening te betalen.

Wij willen de vaststelling van deze regeling niet afwachten. Daarom hebben wij besloten een bedrag van €800 uit te betalen aan huishoudens met een gemeentelijke inkomensverklaring.

Wie krijgt de energietoeslag automatisch?

Als eerste ontvangen de inwoners die al bij ons bekend zijn de energietoeslag. Wij keren de toeslag automatisch uit aan huishoudens met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau die bij ons bekend zijn. U ontvangt hier een brief over. We betalen de energietoeslag uit in de week van 19 april (week 16).

Let op: bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan ontvangen jullie (u en uw partner) samen één keer de energietoeslag van 800 euro.

Ontvangt u een (bijstands)uitkering?

Inwoners die bekend zijn bij ons met een (bijstands)uitkering krijgen binnenkort een energietoeslag van € 800 voor de stijgende energiekosten. Als u een uitkering ontvangt, hoeft u dus niets zelf aan te vragen. U krijgt het bedrag van € 800 op uw rekening gestort in de week van 19 april (week 16). U ontvangt hier een brief over.

Heeft u een gemeentelijke inkomensverklaring?

Inwoners die bekend zijn bij ons met een inkomensverklaring tot 120% van het bijstandsniveau krijgen binnenkort een energietoeslag van € 800 voor de stijgende energiekosten. Als u een inkomensverklaring heeft van de gemeente Helmond, hoeft u dus niets aan te vragen. U krijgt het bedrag van € 800 op uw rekening gestort in de week van 19 april (week 16). U ontvangt hier een brief over.

Heeft u geen gemeentelijke uitkering en ook geen inkomensverklaring, maar heeft u wel een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau?

Kijk voor meer informatie over de energietoeslag en het aanvragen op de pagina 'Energietoeslag'.

Uw Reactie
Uw Reactie