Laatste grote vraagbundeling glasvezel in Helmond van start

Maandag 13 september 2021

Na de succesvolle vraagbundeling in de eerste vier buurten van de binnenstad, zijn nu ook de laatste vier buurten van de binnenstad aan de beurt. Op 15 september start Glasvezel Helmond met de vraagbundeling in de Annawijk, Suytkade, Stationsgebied en het Centrum als laatste grote gebied in Helmond. De aanleg gaat door als minimaal 25% van de adressen meedoet.

Halverwege september ontvangen de bewoners van de betreffende buurten een brief van Glasvezel Helmond. Hierin staat informatie over de vraagbundeling en de verschillende providers en hun diensten. De providers van Glasvezel Helmond zijn: TriNed, Plinq, Freedom, FiberNL en Breedband Helmond. Ook zijn er in combinatie met een abonnement slimme toepassingen voor in huis mogelijk zoals brandalarmering en huisbeveiliging (AltijdThuis) en mantelzorg op afstand (Leefsamen) van leverancier Akkedeer.

Eerst aanmelden, dan graven

Bewoners hebben tot en met 10 november de tijd om aan te geven of ze direct willen instappen tegen gratis aansluitkosten. Als minimaal 25% van de inwoners  een abonnement afsluit bij één van de providers, dan wordt in 2022 de glasvezel ook hier aangelegd. Daarna volgen nog de woningen in het buitengebied en in Industriegebied-Zuid.

Waarom glasvezel?

“Een verbetering van de internetverbinding is hard nodig in onze stad”, vertelt wethouder De Vries “Met de explosieve toename van het aantal internettoepassingen, kan straks niemand meer zonder een snelle en betrouwbare verbinding. Het is een basisvoorziening waarmee inwoners, ondernemers en onderwijs in onze stad moeiteloos gebruik maken van het internet voor werk, studie, bedrijf, zorg of ontspanning. Op dit moment al verschillende slimme toepassingen voor in huis beschikbaar zoals brandbeveiliging en digitale zorg-op-afstand en dat aanbod wordt alleen maar groter.”

Glasvezel als nutsvoorziening

Wij willen graag voor alle inwoners dat ze gebruik kunnen maken van snel, stabiel en veilig internet. Daarom zijn we in 2018 een samenwerkingsverband aangegaan met de lokale ICT-specialist e-Quest en is Glasvezel Helmond BV opgericht. In 2022 is heel Helmond voorzien van glasvezel. Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten. De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit en water.

Kijk voor meer informatie of onze pagina over glasvezel en/of op de website van glasvezel Helmond.

Uw Reactie
Uw Reactie