Getroffen door de kindertoeslagaffaire? Meld u bij onze afdeling Zorg en Ondersteuning

Woensdag 13 januari 2021

Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Ook in Helmond. Wij willen deze inwoners zo snel en goed mogelijk helpen. Daarom een oproep aan alle ouders die denken getroffen te zijn: neem contact met onze afdeling Zorg en Ondersteuning op via 14 0492, optie 2.

Heeft u ondersteuning nodig in verband met de kindertoeslagaffaire? Meld u bij Zorg en Ondersteuning, gemeente Helmond

Heeft u ondersteuning nodig? Meld u bij ons

Dat de toeslagaffaire het leven van heel veel onschuldige mensen op zijn kop heeft gezet is inmiddels overduidelijk. Alle getroffen ouders kunnen 30.000 euro ontvangen van de Belastingdienst. Helaas zal dit niet in alle gevallen voldoende zijn om ontstane problemen op te lossen. Wij vinden dat deze ouders zo snel mogelijk hulp moeten krijgen om hun leven weer op orde te krijgen. Om hoeveel ouders het in Helmond precies gaat is helaas nog onbekend. Verschillende Helmondse inwoners hebben zich al gemeld, maar misschien zijn er ouders die nog geen actie hebben ondernomen. Daarom verzoeken wij ouders om zich vooral te melden bij onze afdeling Zorg en Ondersteuning. Dan kijken we samen naar de best passende hulp. Er is een speciaal team samengesteld met de juiste expertises zodat hulpvragen opgepakt kunnen worden.

Waarvoor krijgt u ondersteuning?

U krijgt ondersteuning voor:

  • het aanmelden bij de Belastingdienst indien u denkt gedupeerd te zijn.
  • het krijgen van hulp op andere leefgebieden. Denkt u hierbij aan geldzaken of schulden, werk, gezin, wonen, of gezondheid.
Uw Reactie
Uw Reactie