Buurtbewoners openen en sluiten Weverspark

Woensdag 18 november 2020

Vanmiddag, woensdag 18 november, kreeg Eric van der Putten van burgemeester Blanksma de sleutels van de poorten van het Weverspark in de Helmondse Binnenstad. Samen met andere buurtbewoners gaat hij het park het komende jaar iedere avond sluiten en iedere morgen weer openen.

In het park is veel overlast door het gebruik van drugs en/of alcohol, de aanwezigheid van hangjongeren en het in de nacht rondrijden op snor- en bromfietsen. Eerder werd het park al tijdelijk ’s nachts afgesloten. Het werd vervolgens een stuk rustiger in de buurt. Daarom werd besloten om het Weverspark voor een periode van twaalf maanden dagelijks af te sluiten tussen 23:00 en 06:00 uur.

 

‘Eric van der Putten nam toen samen met andere omwonenden het initiatief om het park 's nachts af te sluiten en ’s morgens weer te openen’, zegt Blanksma. ‘Ook helpen zij met het schoon en veilig houden van het park. Ik ben erg blij met hun initiatief. Zo zie je dat iedereen op zijn of haar eigen manier een bijdrage kan leveren aan het veiliger en leefbaarder maken van hun buurt. Gelukkig doen veel mensen dat.’

 

Naast de hekken komt er een bord met daarop de huisregels. Het park is ’s nachts verboden terrein op basis van artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht. Wij monitoren met behulp van onder andere de eerder geplaatste tijdelijke camera’s en controles door de boa’s en politie.

Uw Reactie
Uw Reactie