Een zak in de (groene) GFT-bak, mag dat?

Vrijdag 15 mei 2020

“Mag ik mijn groente- en fruitafval in een zakje doen en het dan in de (groene) GFT-bak gooien?” Ja, dat mag! Als u de juiste zak gebruikt. Gebruik alleen zakken van papier of biologisch afbreekbaar plastic met een duidelijk zichtbaar kiemplantlogo. Gebruik bij voorkeur papieren zakken, omdat deze beter oplossen tijdens het composteerproces.

GFT

Waarom alleen deze zakken?

GFT-afval is composteerbaar. Alleen de zakken met een kiemplantlogo zijn goed en op tijd afbreekbaar. Als u de juiste zak gebruikt, zorgt u ervoor dat groente-, fruit- en tuinafval (GFT) ‘schoon’ blijft en niet vervuild wordt door plastic. De zakken zijn verkrijgbaar bij verschillende landelijke supermarktketens. Steeds meer materialen zijn zogenaamd composteerbaar zoals verpakkingen, doosjes, bestek. Toch mogen deze materialen absoluut niet in de GFT-container, omdat deze in het reguliere composteringsproces van 3 tot 4 weken helemaal niet afbreken.

Vragen?

Meer informatie over het aanbieden van afval leest u op de website van de AfvalApp. Heeft u vragen over de GFT-zakken of over wat wel of niet in de GFT-container mag? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van gemeente Helmond via 14 0492 of PostbusAfval@helmond.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie