Afvalinzameling in Helmond vanwege coronavirus

Vrijdag 8 mei 2020

De ontwikkelingen rond het coronavirus hebben ook impact op de afvalinzameling in Helmond. Op deze pagina leest u de meest actuele informatie omtrent dit onderwerp.

Afvalinzameling

Update 8 mei: Milieustraat Helmond

Om de doorstroming op de Milieustraat nog meer te verbeteren is het vanaf aanstaande zaterdag 9 mei mogelijk om met maximaal twee personen per voertuig naar de milieustraat te komen. Dit is alleen toegestaan als u niet in staat bent om uw afval alleen te lossen.

Vooralsnog kunt u de Milieustraat alleen bezoeken op afspraak en gelden onderstaande richtlijnen:

 • Maximaal één persoon per voertuig, tenzij u niet in staat bent uw afval zelf te lossen. Dan mag u met maximaal twee personen per voertuig naar de milieustraat komen.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand.
 • Blijf ook in de wachtrij in uw auto of bus zitten.
 • Betaal zoveel mogelijk via een contactloze pinbetaling.

Update 23 april i.v.m. Koningsdag

Op Koningsdag (27 april) rijdt de afvalinzamelaar niet. Is maandag de dag dat uw huisvuil normaal gesproken wordt opgehaald? Kijk dan op de website van de AfvalApp voor gewijzigde ophaaldagen van het afval. Wanneer u daar uw postcode en huisnummer invoert, krijgt u een actuele kalender te zien.

Let op: De Milieustraat is tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag 2020 gesloten.

Update 20 april

Ook de textielinzameling en -verwerking wordt geraakt door de coronacrisis. Daarom roepen Blink, Stichting Kringloopwinkel Helmond en gemeente Helmond inwoners op om kleding en ander textiel tijdelijk thuis te bewaren:

 • Bewaar uw kleding en ander textiel voorlopig thuis
 • Leg geen zakken naast een overvolle textielcontainer
 • Gooi textiel niet bij het huishoudelijk afval

Meer informatie vindt u in het nieuwsbericht over textielinzameling en het coronavirus.

Update 17 april

Klein chemisch afval kunt u op afspraak inleveren bij de milieustraat in Helmond. Dit omdat de KCA-bus in maart niet in alle wijken heeft gestaan i.v.m. de coronamaatregelen. Batterijen kunnen ook bij veel supermarkten worden ingeleverd.

Update 9 april

Milieustraat Helmond: alleen bezoeken op afspraak

Vanaf dinsdag 14 april kunt u alleen nog een bezoek brengen aan de milieustraat door vooraf een afspraak in te plannen via het digitale afsprakensysteem van gemeente Helmond. De gemeente wil met deze maatregel het aantal bezoekers zo goed mogelijk proberen te spreiden over de dag. Zo blijft de milieustraat toegankelijk voor de inwoners voor wie het echt noodzakelijk is.  

Afspraak maken voor de milieustraat

Kunt u uw bezoek aan de milieustraat echt niet uitstellen? Dan kunt u een afspraak maken via www.helmond.nl/afspraak. Na het maken van de afspraak ontvangt u een bevestiging via de mail. Het is belangrijk dat u de bevestigingsmail via uw telefoon of uitgeprint laat zien aan de medewerker bij de ingang van de milieustraat. Heeft u nog vragen over het maken van een afspraak neem dan op werkdagen contact op het Klant Contact Centrum van de gemeente via 14 0492.

Update 3 april

De milieustraat Helmond is weer geopend vanaf 6 april volgens de reguliere openingstijden. Er gelden wel extra richtlijnen.

Afgelopen dagen hebben we er hard aan gewerkt om aangepaste maatregelen te treffen, zodat de milieustraat in Helmond op een veilige manier open kan voor bezoekers. De boodschap blijft: kom alleen naar de milieustraat als het echt nodig en houd u dan aan de onderstaande richtlijnen.

Richtlijnen voor een bezoek aan de milieustraat

 • Maximaal één persoon per voertuig
 • Maximaal 6 voertuigen tegelijkertijd op het terrein van de milieustraat
 • Houd altijd 1,5 meter afstand
 • Blijf ook in de wachtrij in uw auto of bus zitten
 • Betaal zoveel mogelijk via een contactloze pinbetaling
 • Wij verzoeken u om gratis afvalstromen (bijvoorbeeld: oud papier, glas en textiel) weg te gooien via de huis-aan-huisinzameling of door gebruik te maken van containers in de wijken. Kijk voor een container bij u in de buurt op De AfvalApp

Update 29 maart

De milieustraat aan de Gerstdijk in Helmond is met ingang van aankomende maandag (30 maart) voorlopig gesloten vanwege het coronavirus.

Het was de afgelopen dagen te druk bij de milieustraat. Ondanks de herhaalde oproepen om alleen naar de milieustraat te komen als het strikt noodzakelijk was. De sluiting duurt naar verwachting tot en met maandag 6 april. In de tussentijd overlegt de gemeente samen met Blink en Suez over de mogelijkheid om de milieustraat daarna op aangepaste wijze te openen. Het verzoek is om afval, waarvoor u anders naar de milieustraat gaat, tot die tijd thuis te bewaren.

Let op: u kunt uw afval niet naar een milieustraat in een andere gemeente brengen. Daar wordt bij de ingang gecontroleerd of u uit die gemeente komt.

Update 25 maart

Woont u in de Rijpelberg en zou uw oud papier op 24 maart opgehaald worden? Houd er dan rekening mee dat de papierinzamelaar vertraging oploopt. Is uw papier(container) niet opgehaald op de ophaaldag zoals in De AfvalApp staat aangegeven? Laat uw papier(container) dan aan de openbare weg staan. Uw papier wordt vandaag nog ingezameld. Excuses voor het ongemak. 

Update 18 maart

Wordt mijn afval nog opgehaald?

De (huis-aan-huis) afvalinzameling gaat gewoon door. Wilt u weten wanneer welk afval bij u wordt opgehaald? Voer dan uw postcode en huisnummer in op de website van de AfvalApp. Ga hier naar de website van de AfvalApp. U kunt DeAfvalApp ook als app downloaden voor op uw smartphone of tablet. 

Kan ik nog terecht bij de brenglocaties voor afval?

 • Fanfare Stiphout, Kloosterstraat 5 (voor papier en textiel) – deze brenglocatie is bereikbaar op vrijdag en zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.
 • CV de Kluppels Mierlo-Hout, Koeveldsestraat 16 (voor papier en textiel) – deze brenglocatie is bereikbaar op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.
 • Kringloopwinkel, Noorddijk 2 (voor papier en glas) – deze brenglocatie is sinds 28 april weer open conform de reguliere openingstijden van 9.30 uur tot 16.30 uur. Ook kunt u weer goederen inleveren (voor in de winkel).

 Foto: PressVisuals

Uw Reactie
Uw Reactie