Burgemeester Blanksma omarmt initiatief jongeren Helmond

Donderdag 4 juni 2020

Twee weken geleden deed Premier Rutte een oproep aan alle jongeren in Nederland om mee te denken over hoe we samen kunnen leven in en na de corona-crisis. Broers Luke en Ryan Hectors uit Helmond gaven hier gehoor aan. Zij ontwikkelden samen de SignalBand. Vandaag werden zij door burgemeester Blanksma uitgenodigd om het initiatief aan haar te presenteren.

Luke, Ryan en burgemeester Blanksma met de SignalBand

‘Van afstand tot inzicht’

De bandjes komen in twee kleuren, wit en blauw. Een witte staat voor een minder kwetsbare doelgroep, een blauwe staat voor iemand die kwetsbaar is of een vitaal beroep heeft. ‘Een fantastisch initiatief. Knap hoe twee jongeren op een creatieve wijze bewustwording willen creëren in onze stad.’ zegt burgemeester Blanksma.

Luke en Ryan gaan heel het land door met hun bandjes en hebben ook gesprekken voor verkoop in het buitenland. ‘We hebben de bandjes bedacht met als doel: van afstand tot inzicht’, vertellen de jongens. ‘Zo heb je geen rare gesprekken met elkaar en kun je vanaf een afstand al zien of je extra rekening moet houden met iemands gezondheid.’ Burgemeester Blanksma ondersteunt het initiatief en hoopt dat haar collega-burgemeesters het ook zullen omarmen. Verder zal er worden nagedacht binnen de gemeente hoe de bandjes het best kunnen worden ingezet. In de tussentijd trekt burgemeester Blanksma zelf ook een bandje aan: een blauwe. Burgemeesterschap is immers een vitaal beroep.

Foto: v.l.n.r.: Luke, Ryan en burgemeester Blanksma

Uw Reactie
Uw Reactie