Inschrijving glasvezel Helmond-West verlengd tot 1 oktober

Maandag 6 juli 2020

In de afgelopen weken konden inwoners van Helmond-West zich aanmelden voor glasvezel. Veel mensen hebben dit ook gedaan. Maar er zijn ook veel mensen die nog twijfelen. Helmond-West krijgt daarom meer tijd. De aanmeldperiode om een abonnement af te sluiten wordt verlengd tot 1 oktober aanstaande.

Eerst aanmelden, dan graven

Als er voldoende aanmeldingen zijn wordt er glasvezel in de wijk aangelegd. Inwoners kunnen zich aanmelden door een abonnement voor internet, televisie of telefonie af te sluiten bij één van de providers van glasvezel Helmond.

Stabiel internet juist in deze tijd extra belangrijk

De glasvezelcampagne was in Helmond West anders dan in andere wijken. Door de coronacrisis waren er geen informatieavonden en inschrijfmomenten in de wijk. Wethouder Van Dijk: “Organisaties en ambassadeurs in de wijk hebben zich extra ingezet om de glasvezelcampagne te ondersteunen en onder de aandacht te brengen. Dat stellen we zeer op prijs. We hebben er alle vertrouwen in dat we de 25% gaan halen. Ondanks dat het een onzekere tijd is zien we ook dat de behoefte aan snel en stabiel internet extra groot is.”

Glasvezel Helmond B.V.

Glasvezel Helmond is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Zij zorgen van 2019 tot en met 2021 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond waar dit nog niet ligt. Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten. De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit en het riool.

Kijk hier voor meer informatie over de pagina Glasvezel en/of klik hier om naar de website van Glasvezel Helmond te gaan.

Uw Reactie
Uw Reactie