Oplevering sociale huurwoningen Heistraat

Maandag 13 januari 2020

Vorige week was Wethouder Van den Waardenburg bij de officiële oplevering van de nieuwe woningen in de Heistraat. Woonbedrijf realiseerde hier 52 duurzame woningen. De woningen zijn in het najaar van 2019 opgeleverd, en alle bewoners zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe huis. Reden genoeg voor een feestje met de bewoners en iedereen die bij het project betrokken was.

Een deel van de woningen is gebouwd in het nieuwe ‘Arie Willemshof’. Dat is de locatie waar vroeger de muziekwinkel van Arie Willems was, een begrip in Helmond. Hier wonen nu gezinnen met kinderen en stellen. Op dit moment wordt het hofje nog ingericht, als plek om te ontmoeten en te spelen. Kinderen uit de buurt, wethouder Gaby van den Waardenburg en Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf, hielpen een handje. Samen plantten zij plantjes in het plantsoen van het Arie Willemshof.

Wethouder Gaby van de Waardenburg is ook verheugd dat de woningen klaar zijn: "Met dit project zijn er betaalbare en duurzame woningen voor verschillende doelgroepen gerealiseerd: starters, gezinnen èn senioren. Dit draagt bij aan de evenwichtige opbouw van wijken die wij als gemeente voor ogen hebben. Woonbedrijf en aannemer Ten Brinke hebben goed werk geleverd."

Neststenen voor vogels

Bij de bouw van de woningen is ook rekening gehouden met de vogels. In de woningen zijn ‘neststenen’ ingemetseld. Die moeten gierzwaluwen of huismussen een plekje om te broeden bieden. De neststenen zijn geplaatst op initiatief van IVN Helmond. Die heeft van de provincie een subsidie daarvoor gekregen. Onder de noemer B5 wil Noord-Brabant in de vijf grootste Brabantse steden (de 'big five') vogels en vleermuizen meer leefruimte bieden.

Uw Reactie
Uw Reactie