Klimaatdialoog voor inwoners op donderdag 5 maart

Vrijdag 21 februari 2020

Heeft u de afgelopen zomer ook last gehad van hitte? Heeft uw tuin te lijden gehad onder de lange periode van droogte? Of heeft u juist wateroverlast gehad door harde regenbuien? We hebben steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden en daarmee ook met overlast en schade. Dat blijkt ook uit de zogenoemde klimaatstresstest die een kijkje in de toekomst van Helmond geeft als het gaat om het klimaat.

Wateroverlast in Eikendreef

Het weer kunnen we niet veranderen, maar we kunnen er wél voor zorgen dat onze omgeving extreem weer beter aankan. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van meer groen dat zorgt voor verkoeling en een betere afvoer van water. Gemeente Helmond wil werken aan een klimaatbestendige stad en daarmee ook aan een prettige leefomgeving met veel aandacht voor groen. Daarbij hebben we de hulp van inwoners nodig.

Praat mee tijdens de klimaatdialoog op 5 maart

Graag nodigen we u uit voor de Klimaatdialoog voor inwoners op donderdag 5 maart. We laten dan zien welke plekken in onze stad gevoelig zijn voor hittestress, droogte en wateroverlast. Ook willen we met u nadenken over oplossingen. Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar in wijkgebouw De Fonkel, Prins Karelstraat 123.

Wilt u meepraten over een klimaatbestendig en groen Helmond? Meld u dan aan voor de Klimaatdialoog inwoners via: www.allelichtenopgroen.nl/dialoog.

Foto: Harrie Grijseels

Uw Reactie
Uw Reactie