Textielinzameling en het coronavirus

Maandag 20 april 2020

In korte tijd staat de wereld – door de coronacrisis - op zijn kop. Een crisis, met een omvang die niemand ooit eerder heeft meegemaakt. Ook de textielinzameling en -verwerking wordt hierdoor geraakt. Daarom roepen Blink, Stichting Kringloopwinkel Helmond en gemeente Helmond inwoners op om kleding en ander textiel tijdelijk thuis te bewaren.

Textielcontainer

De inzameling gaat momenteel vooralsnog wel door, maar verwerking vindt door omstandigheden maar beperkt plaats. Daarnaast ligt de afzet momenteel volledig stil. Extra kosten voor (tijdelijke) opslag en transport dreigen, terwijl de waarde en kwaliteit van het ingezamelde textiel daalt door opslag voor onbepaalde tijd. Dat is enorm zonde.

Kledingkast opgeruimd? Bewaar kleding dan nog even thuis

Inwoners zijn deze dagen, mede door het warme weer én de coronamaatregelen, hun kledingkasten flink aan het opruimen en daarbij worden tal van kledingstukken weggedaan. Normaal mogen die ingeleverd worden in de grijze textielcontainers van gemeente Helmond, die men kan vinden op verschillende plekken in de wijken. Maar de gemeente Helmond, afvalinzamelaar Blink en textielsorteerder en -verwerker Kringloopwinkel Helmond roepen op om dat voorlopig even niet te doen.

‘Wij rekenen op uw begrip en vertrouwen op uw medewerking. Wij werken er hard aan om, in overeenstemming met de richtlijnen, de textielverwerking weer volledig te hervatten.

Bedankt voor het tijdelijk in huis bewaren van uw textiel’ aldus Heidi de Greef van Stichting Kringloopwinkel Helmond.

Daarom doen gemeente Helmond, Blink en Kringloopwinkel Helmond een beroep op alle inwoners:

  • Bewaar uw kleding en ander textiel voorlopig thuis
  • Leg geen zakken naast een overvolle textielcontainer
  • Gooi textiel niet bij het huishoudelijk afval
Uw Reactie
Uw Reactie