Officiële opening fietspad Papenvoortsedijk – Molenven

Vrijdag 6 september 2019

Sinds mei dit jaar is het vernieuwde fietspad aan de Papenvoortsedijk – Molenven in gebruik. Het fietspad is volledig geasfalteerd en bijna overal drie meter breed. Een ideaal fietspad om te fietsen, wandelen, skaten, steppen en hardlopen. Daarbij is het fietspad vleermuisvriendelijk ingericht. Woensdag 11 september wordt het fietspad officieel geopend door de Helmondse wethouder Erik de Vries en de Nuenense wethouder Caroline van Brakel.

.

Samenwerking gemeenten

Gemeenten Nuenen en Helmond hebben – mede dankzij een bijdrage van de provincie - samengewerkt in de verbetering van het fietspad. Het fietspad is ongeveer drie kilometer lang en is de kortste verbinding tussen Stiphout/Helmond en Nuenen. Het verbindt niet alleen Stiphout met Nuenen, maar ook Helmond met Eindhoven. Het nieuwe pad is nóg meer een schakel in het geheel om de bereikbaarheid te vergroten.

Vleermuisvriendelijk

Informatiepanelen en hectometerpaaltjes maken duidelijk waarom het fietspad zo donker is. Tussen de bomen en bij de vennen leven namelijk verschillende soorten vleermuizen. Om de vleermuizen niet te storen blijft het bijna overal donker. De ‘gewone’ straatverlichting is vleermuisvriendelijk gemaakt. Aan beide randen van het fietspad is reflecterende markering aangebracht voor de begeleiding van fietsers in het donker.

Officiële opening woensdag 11 september

Het fietspad is al volop in gebruik, maar beide gemeenten willen het fietspad graag officieel en feestelijk ‘openen’. Dat gebeurt op woensdagmiddag 11 september. Alle inwoners van Nuenen en Helmond zijn van harte welkom. Voor de sportievelingen (iedereen die te voet of op de fiets/step/skates komt) wacht een smakelijke beloning. Om 15.00 uur start de officiële openingshandeling op het fietspad ter hoogte van het ven “De Meer” aan het fietspad Molenven.

Uw Reactie
Uw Reactie