Natuurvriendelijke groen in Helmond

Donderdag 3 oktober 2019

Gemeente Helmond wil graag stedelijk groen omvormen naar natuurlijker groen. Daarmee stimuleren we de biodiversiteit, ofwel de variatie flora en fauna. Meer variatie in bloem- en bes-dragende beplanting trekt ook weer meer verschillende insectensoorten aan en daarmee ook meer variatie aan vogels en amfibieën. Deze biodiversiteit is weer belangrijk voor bijvoorbeeld het verminderen van plagen zoals de eikenprocessierupsen.

.

Op dit moment lopen er twee projecten in de stad waarbij wordt gekeken naar het aanbrengen van kruiden- en bloementerreinen en het vervangen van de huidige beplanting door inheemse soorten. Het betreft het Peppellaantje in Helmond Noord en Wijkpark Ashorst in de omgeving van Brandevoort.

Voor de inwoners van beide wijken vinden inloopbijeenkomsten plaats waarbij ze de plannen rondom de groenvoorziening kunnen bekijken. U bent van harte uitgenodigd!

Peppellaantje in Helmond Noord

Voor de inwoners van Helmond-Noord houdt de gemeente Helmond een inloopavond op dinsdag 8 oktober in De Boerderij (Harmoniestraat 105) van 18.30 uur tot 19.30 uur.

Wijkpark Ashorst (Brandvoort)

Voor de inwoners van Brandevoort houdt de gemeente Helmond een inloopavond op dinsdag 15 oktober in ‘t Brandpunt (Biezenlaan 29) van 18.30 uur tot 19.30 uur.

Uw Reactie
Uw Reactie