Jeugdlintjes uitgereikt!

Donderdag 21 november 2019

Woensdag 20 november ging burgemeester Elly Blanksma met jeugdburgemeester Daan Mikkers op pad om 4 jeugdlintjes uit te reiken aan kinderen die in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Burgemeester reikt lintje uit

Mick van Hoof

Mick is door zijn basisschool (basisschool de Korenaar) aangedragen voor een jeugdlintje. Mick en zijn moeder zaten samen in de auto, toen zijn moeder compleet onverwacht onwel werd. Ze heeft de auto net aan de kant kunnen zetten. Mick (toen nog 9 jaar) heeft zijn moeder ondersteund en voorbijgangers aangehouden om hulp te regelen. Vervolgens heeft hij de hulpdiensten te woord gestaan en aanwijzingen gegeven waardoor de hulpdiensten konden constateren dat het vermoedelijk ging om een epileptische aanval.

Niels Vink

Niels Vink is door meerdere personen aangedragen als kandidaat voor een jeugdlintje. Hij is ook wel bekend als 'Niels on Wheels'. Zo gaat hij de wereld over met zijn passie: rolstoeltennis. Zijn grote doel: de Paralympics 2020! Omdat Niels ook gisteren in het buitenland zat voor een toernooi konden wij hem zijn jeugdlintje nog niet opspelden. Door de regels van het toernooi en het tijdsverschil konden we hem helaas ook niet live bellen. Hij heeft gisteren wel te horen gekregen dat hij een lintje heeft gekregen. Zodra Niels terug in Nederland is, zorgen we dat hij zijn jeugdlintje krijgt.

Jordan Koene en Sjoerd van Rijn

Jordan en Sjoerd kregen een lintje voor hun prestaties in het stijldansen. We hebben het danspaar verrast terwijl ze aan het trainen waren in de dansschool. Ze wonnen in Moldavië de top 24 in een wedstrijd ballroomdansen. Het hoogste dat een Nederlands jeugdpaar ooit bereikt heeft. Ze hebben al 23 Nederlandse titels op zak. Op het WK (Youth Ten Dance) oktober 2019 in Kiev hebben ze de 25e plaats behaald. Noemenswaardig: ze waren het énige deelnemende Nederlandse jeugdpaar.

Uw Reactie
Uw Reactie