Geniet, proef en bewonder bij Winterkasteel Helmond

Donderdag 21 november 2019

Tijdens de Kerstvakantie zijn er diverse leuke activiteiten te doen voor gezinnen, families en kasteelliefhebbers bij Museum Helmond. Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land, wordt van 10 december tot en met 5 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. Het kasteel is sfeervol aangekleed, met gezellige lichtjes, winterse muziek en chique gedekte tafels. En doe een wens, schrijf ‘m op en hang deze in de prachtig versierde wensboom. Wie weet heeft u prijs!

Kinderen tijdens Museum winterkasteel

Wat is er te doen in het Winterkasteel?

Luister naar Verhalenverteller Gast Fantast

Hij vertelt prachtige kerst- en fantasieverhalen in een warm ingerichte kasteelkamer vol met vreemde maar wonderlijke spullen.

Kinder Kerst Leckerny

Zin in iets lekkers en wilt u zelf ook iets maken? Kom dan naar het sfeervolle Kasteelcafé en versier uw eigen Kerstcrêpe. Voor iedereen hebben we smakelijke winterse gerechten en warme dranken in de aanbieding tijdens de gehele periode van het Winterkasteel.

Ontmoet de kasteelgidsen

Elke dag zijn de kasteelgidsen aanwezig om spannende verhalen over dit eeuwenoude kasteel te vertellen en de mooiste plekken te laten zien. 

Fotoshoot bij de Arrenslee, spelen en speuren en roofvogels

Bij de arrenslee op voorplein van het Winterkasteel is uw kans voor een unieke selfie. Ook kunt u elke dag spelen en speuren bij en in het kasteel. Maak een speurtocht door de kelder en speel met de middeleeuwse spellen. Of zet eens een sneeuwuil op uw hand en bekijk deze van heel dichtbij tijdens de roofvogeldemonstratie.

Kasteelkaarsen versieren en nog veel meer

Bent u graag creatief bezig en wilt u eens iets anders maken? Versier dan een grote kasteelkaars met waxvellen en – stiften in uw eigen stijl en kleuren. Naast deze activiteit zijn er nog meer dingen te doen maar dat is teveel om op te noemen. Kijk voor alle activiteiten en tijden op de website van Museum Helmond.

Brand op zolder! 

Loop mee met de tour op de eeuwenoude zolder van het Winterkasteel. Weet u wie de brand op zolder heeft veroorzaakt? De zoldertour hoeft u niet te reserveren en aanmelden kan op de dag zelf. Daarnaast kunt u alvast in de sfeer komen door met uw familie het XXL bordspel te spelen in de ronde torenruimte. ‘Wie wint, die verliest’ dus kijk uit!

Foto: FotoStudio5700.nl

Uw Reactie
Uw Reactie