Vrijwilligerspenningen kaderleden Scouting Leonardus

Maandag 27 mei 2019

Afgelopen zaterdag hebben drie kaderleden van Scouting Leonardus uit handen van wethouder Harrie van Dijk de Vrijwilligerspenning van de stad Helmond ontvangen.

.

Het betrof Edwin Derks, Erwin van Stiphout en Brigitte van Stiphout-Dirks. Dit jaar vieren zij hun 40-jarig lidmaatschap van Scouting Leonardus. Naast het lidmaatschap zijn zij al 25 jaar actief als vrijwilliger binnen diverse functies.

Edwin Derks

Edwin Derks is sinds 1979 lid en al ruim 29 jaar kaderlid van de Rowangroep. Naast kaderlid verricht hij vanwege zijn achtergrond als elektricien de nodige karwijtjes van elektrische aard.

Erwin van Stiphout

Erwin van Stiphout is sinds 1979 lid en vanaf zijn 14 jaar actief als vrijwilliger. Zo was hij 10 jaar lang kaderlid bij de Rowans, waarnaast hij de laatste 10 jaren tevens de rol van Teamleider had. Een korte periode was hij bestuurslid, maar aangezien hij zijn kennis en kunde liever inzet op het uitvoerende vlak trad hij toe tot de groep die wekelijks zorgt voor het terrein, de blokhut en materialen.

Brigitte van Stiphout-Dirks

Brigitte van Stiphout-Dirks is sinds 1979 lid en trad op 15-jarige leeftijd toe tot het kader als leidster van de welpen. Van 1986 tot en met 2009 was zij een bepalend kaderlid voor deze groep. In 2010 maakte zij de overstap naar de Explorers, een groep kinderen met een verstandelijke beperking.

De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan hen de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.

Foto: Knoops Fotografie