Boombank zorgt voor vergroening van het centrum

Donderdag 21 maart 2019

De lente is begonnen! Tijd voor nieuwe bloemen en planten, ook in ons centrum. Zo staat er op het plein bij de Stadswinkel en Pathé sinds kort een bijzondere bank. Deze boombank zorgt ervoor dat dit plein een groenere uitstraling krijgt. Vandaag, donderdag 21 maart, wordt de bank gevuld met verschillende heesters, planten en bloembollen.

.

De Kornoelje die er in staat wordt maximaal 3 meter hoog en zorgt zo ook voor schaduw in de zomer.  Ook wordt er een magnolia geplant, die in maart prachtige witte bloemen zal laten zien. 

Naast de heesters staan er verschillende vaste planten in, zoals salomonszegel, ooievaarsbek, purperklokje en leliegras en worden er bollen geplant. Deze combinatie van heesters, vaste planten en bollen zorgen er voor dat de bloembakken het gehele jaar door er mooi uit zien.

We willen ons centrum graag groener maken

Wethouder Erik de Vries van Centrumontwikkeling: “We willen ons centrum graag groener maken. Dat is niet alleen mooi, maar ook belangrijk in het kader van de klimaatverandering. Bomen en struiken zorgen voor schaduw op hete zomerdagen en de grond er omheen zorgt voor opvang van water in natte periodes. Met deze boombank bij Boscotondo zetten we een, weliswaar bescheiden, eerste stap. Daar ben ik blij mee. De komende tijd volgen er meer, zoals dit voorjaar de start van de aanleg van het Burgemeester Geukerspark.”