Informatieve raadsbijeenkomst Kunstgrasvelden-infill

Maandag 7 januari 2019

Er leven vragen over de risico’s van rubber-infill bij kunstgrasvelden voor de gezondheid en het milieu. Zowel bij ouders van sportende jeugd, als in de politiek. Daarom wil de gemeenteraad zich goed en objectief laten informeren. Wat is de situatie en wat speelt er allemaal? Dinsdag 15 januari komen diverse externe deskundigen aan het woord over kunstgras, infill van SBR rubbergranulaat en alternatieve infill tijdens een informatieve raadsbijeenkomst. De bijeenkomst is van 19.30 tot 22.00 uur in Wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 123. Inwoners zijn van harte welkom.

.

Tijdens deze zogenoemde podiumbijeenkomst hoort de raad waarom de gemeente Helmond koos voor kunstgrasvelden met SBR rubbergranulaat infill. Ook het onderzoek van het RIVM naar de veiligheid van het gebruik van rubbergranulaat als infill van kunstgrasvelden wordt besproken. De raad luistert naar alle geluiden hierover, zowel positieve als negatieve.

Programma en presentaties

Aan het woord komen diverse deskundigen die op verschillende manieren betrokken zijn bij het onderwerp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de GGD, maar ook een hoogleraar die deelnam in de klankbordgroep van het RIVM-onderzoek en een adviseur op het gebied van alternatieve infillmogelijkheden. Het doel van de avond is de gemeenteraad een goed beeld te geven van het dossier kunstgrasvelden in Helmond en de algemene ontwikkelingen rondom kunstgras.