Zware periode voor bomen en planten na droge zomer

Donderdag 4 april 2019

Door de warme en droge zomer van 2018 hebben bomen en planten veel schade geleden. In sommige gevallen kan het zelfs lijken dat deze afgestorven zijn. Aangezien het herstel van deze bomen en planten afhankelijk is van het weer in het voorjaar, willen wij de groenvoorzieningen de tijd geven om te herstellen. Voor de zomervakantie doen wij een oproep aan u om de locaties van (mogelijk) dode beplanting aan ons door te geven.

Boom herfst

De groenvoorzieningen hebben een zware periode gehad met het mooie voorjaar, de extreme hitte en het neerslagtekort in 2018. Of de schade aan de bomen en planten onherstelbaar is zal na het komende voorjaar duidelijk worden. Ondanks dat een boom of plant afgestorven oogt, is dit dus niet in alle gevallen zo.

Renovaties na het voorjaar

De gemeente kijkt het komende voorjaar aan, om de verzwakte bomen en planten een kans te geven te herstellen. Op deze manier voorkomen wij dat er onnodig groen wordt verwijderd.

Oproep aan u

Voor de zomervakantie zullen wij een oproep aan u doen. Wij vragen u dan locaties waar dode beplanting staat, aan ons te melden. Dit doen wij via onze website, Facebook, de gemeentepagina in de Loop en de Traverse.

Foto: Els Vervoort