Oproep: testers voor automatisch rijden gezocht

Woensdag 3 april 2019

Heeft u altijd al eens willen weten hoe het is om in een automatisch voertuig te rijden en de kans gemist tijdens de testdagen op de Automotive Campus in maart? Dan is dit het moment! AUTOPILOT, een Europees project dat zich richt op automatisch rijden, is opnieuw op zoek naar testers in de Brainport regio. Ditmaal voor testen op zaterdag 13 en zondag 14 april op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven.

Autopilot auto

Wie?

Bent u tussen de 18 en 70 jaar? En in het bezit van een rijbewijs? Dan kunt u meedoen aan de test.

Wat?

U krijgt de kans om bij te dragen aan hoe innovatieve oplossingen in de wereld van mobiliteit automatisch rijden kunnen verbeteren. In de test gaat u het parcours van het TU/e-terrein op en test u waarschuwingen voor obstakels en gevaren op de weg. De test neemt 1,5 tot 2 uur in beslag en bestaat uit een inleiding/presentatie, de test zelf, en het invullen van een vragenlijst. Tijdens de test is er begeleiding aanwezig. De presentatie en vragenlijst zijn in het Nederlands.

Wanneer en waar?

Van zaterdag 13 tot en met zondag 14 april vinden de testen plaats. U kunt per dagdeel aangeven wanneer u beschikbaar bent. De locatie is de Technische Universiteit Eindhoven.

Aanmelden

Heeft u zin om mee te doen aan deze test? Wees er dan snel bij, het aantal plaatsen is beperkt. Aanmeldingen dienen vóór 10 april binnen te zijn bij Daniel de Klein. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar: d.de.klein@helmond.nl. Laat in uw e-mail weten welk dagdeel of dagdelen u beschikbaar bent. Na aanmelding wordt er contact met u opgenomen om een definitief tijdstip in te plannen. Wanneer u meedoet, gaat u akkoord met het feit dat er foto’s genomen worden en gedeeld worden op de website van de Automotive Campus, SmartwayZ.NL en gemeente Helmond.

Winnen!

Alle deelnemers krijgen een kleine verrassing na afloop. Daarnaast worden twee dinerbonnen ter waarde van 50 euro per stuk en drie bioscoopbonnen van 10 euro per stuk verloot.

Meer informatie

AUTOPILOT is een Europees project op het gebied van Automatisch Rijden en Internet of Things. Een groot aantal internationale bedrijven en instellingen werken samen in het AUTOPILOT project. De Brainport regio is één van de zes internationale plekken waar testen en demonstraties plaatsvinden. Meer informatie over het project is te vinden op de website van AUTOPILOT (Engelstalig).