Illegale wapens inleveren bij politie

Woensdag 24 april 2019

Inwoners kunnen hun illegale wapens tot en met 7 mei inleveren op het politiebureau aan de Kasteel-Traverse. Deze maatregel is een aanvulling op het preventief fouilleren in de binnenstad.

wapendepot

Vuurwapens

Tijdens deze inleverweken krijgen wapenbezitters de mogelijkheid om stoot-, slag-, steek- en vuurwapens bij de Helmondse politie in te leveren. Er wordt in principe geen straf opgelegd voor het illegale wapenbezit. Sterker nog, het inleveren van de wapens, met uitzondering van de vuurwapens, kan zelfs anoniem.

Bij het inleveren van vuurwapens noteert de politie wel persoonsgegevens, maar vindt er geen vervolging plaats voor illegaal wapenbezit. Er wordt onderzocht of het vuurwapen betrokken is geweest bij een misdrijf. Als dat het geval is volgt wel een vervolgonderzoek en kan de eigenaar als verdachte worden aangemerkt.

Veiligheidsrisicogebied

Tot en met 15 september is een deel van de binnenstad door burgemeester Blanksma aangewezen als veiligheidsrisicogebied. In dat gebied mag de officier van justitie aan de politie het bevel tot preventief fouilleren geven.

Meer informatie