Hat-trick afvalbankjes geplaatst voor vermindering zwerfafval

Donderdag 25 april 2019

Afgelopen week zijn er in Helmond een aantal zogenoemde Hat-trick afvalbankjes geplaatst, waaronder in De Warande. De Hat-trick afvalbankjes zijn geplaatst om zwerfafval op een leuke manier te verminderen. Dinsdag 23 april testte jeugdburgemeester Daan één van de bankjes uit.

Hat-trick afvalbankje

Wat is een Hat-trick afvalbank?

De Hat-trick afvalbank is bedacht als originele oplossing om zwerfafval op een leuke manier te verminderen. Door het spelelement van de Hat-trick wordt het voor mensen leuk om hun afval weg te gooien. Afval zoals frisdrank blikjes of plastic flesjes kunnen via de opening in de binnenbakken van de bank worden getrapt. Er klinkt een extra beloningsgeluid als het afval tijdens het scoren ook een klinkerplaat raakt.

Duurzame oplossing

De zitting en binnenbakken van de Hat-trick afvalbank zijn bovendien gemaakt van 100% gerecycled kunststof, wat het een duurzame oplossing maakt om zwerfafval tegen te gaan. Afgelopen week zijn de eerste twee bankjes geplaatst bij De Warande en Helmond Sport. Om het spelelement extra te benadrukken, is er rondom de bankjes belijning aangebracht in de vorm van een mini voetbalveld.