Gemeente Helmond is op zoek naar stembureauleden en tellers

Woensdag 10 april 2019

Om ervoor te zorgen dat alle Helmondse kiezers op donderdag 23 mei kunnen stemmen, zijn er 34 stembureaus verspreid over de stad. Wij zoeken nog stembureauleden en tellers. Helpt u mee?

Verkiezingen

Als stembureaulid bent u samen met de andere stembureauleden op het stembureau verantwoordelijk voor een goed verloop van de stemming. U zorgt er voor dat alle kiezers hun stem uit kunnen brengen in uw stembureau en ziet er daarbij op toe dat alles op een eerlijke manier verloopt.

Als teller bent u verantwoordelijk voor het stapelen van stembiljetten, het openvouwen van de stembiljetten, het ordenen per partij en het tellen van de stembiljetten. U bent accuraat, stressbestendig en in staat om fysiek werk te verrichten.

Diensten

De eerste shift duurt van 07.00 tot 15.00 uur,  de tweede shift duurt van 14.45 tot 21.15 uur en de laatste shift duurt van 20.45 tot ongeveer 01.00 uur. De laatste shift zal zich bezighouden met het tellen van de stemmen. Hoe laat u hiermee precies kunt starten en klaar bent is afhankelijk van verschillende factoren.

Vergoedingen

Er zijn vergoedingen voor de hulp bij de stembureaus:

  • Ochtendshift:                          80,-
  • Middagshift:                            65,- -
  • Avondshift (tellen):                  50,-

Beschikbaarheid

Op het aanmeldingsformulier kunt u aangeven voor welke dienst(en) u beschikbaar bent op 23 mei. U kunt op het aanmeldingsformulier ook uw voorkeur voor drie stembureaus ingeven. Wij zullen zoveel mogelijk rekening proberen te houden met uw aangegeven voorkeuren, echter lukt dit niet altijd.

Aanmelden

Heeft u interesse om aan de slag te gaan als teller of stembureaulid? Klik dan hier om het aanmeldingsformulier in te vullen. U heeft hiervoor de tijd tot 1 mei 2019. U ontvangt na uw aanmelding zo spoedig mogelijk bericht van ons.

Wanneer u zich aanmeldt als stembureaulid worden uw gegevens opgeslagen en bewaard in het register van stembureauleden van gemeente Helmond. Als uw e-mailadres verandert of u wilt de registratie stopzetten dan kunt u een e-mail sturen naar verkiezingen@helmond.nl.

Kent u mensen in uw familie of kennissenkring die het leuk vinden om eens op een stembureau te zitten of mee te helpen met tellen? Wij hebben nog mensen nodig. Zij kunnen zich aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen. De voorwaarde is dat iemand minimaal 18 jaar is.

E-learning

Zodra u zich heeft aangemeld zorgen wij ervoor dat u een link met inlogcode krijgt voor de e-learning. Zo kunt u zelf een moment kiezen wanneer het u het beste uitkomt. Mochten er vragen zijn kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen per mail verkiezingen@helmond.nl of telefonisch op 14 0492.