Vrijwilligerspenningen voor Erica Jansen-Hofmans en Wilma Michielsen

Maandag 11 juni 2018

Erica Jansen-Hofmans en Wilma Michielsen hebben uit handen van wethouder Harrie van Dijk de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen. Erica Jansen-Hofmans ontving deze onderscheiding vanwege haar belangeloze inzet gedurende vele jaren voor Scouting Leonardus. Wilma Michielsen kreeg de onderscheiding voor haar vrijwillige inzet gedurende vele jaren voor de Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o..

Foto: PressVisuals.com

Erica Jansen-Hofmans

Vanaf 15-jarige leeftijd trad Erica Jansen-Hofmans toe tot het kader als leidster van de Kabouters. Daarnaast trad zij op als leidster van de Bevergroep en tot op heden is Erica kaderlid van de speltak voor oudere verstandelijk beperkte kinderen. Erica is één van de leid(st)ers die ervoor gezorgd heeft dat de vereniging is opgebloeid tot een vereniging met een stevige basis. Naast haar activiteiten als kaderlid ontplooit zij tal van activiteiten voor de groep. Zo heeft zij het voor elkaar gekregen om in 2015 met zo’n 70 kaderleden naar het Europese Scoutcenter te gaan in Kandersteg, Zwitserland.

De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan Erica de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.

Wilma Michielsen

In 1986 heeft Wilma Michielsen de Helmondse Stichting Dierenambulance samen met de nodige vrijwilligers opgericht. Eerst aangestuurd vanaf haar eigen woning en vanaf 2002 is een bedrijfsruimte aan de Grasbeemd als locatie in gebruik genomen voor de opvang van dieren en het Dierenasiel. Het dierenwelzijn staat hoog in het vaandel bij Wilma en ondanks gezondheidsproblemen is zij blijvend betrokken geweest bij de Stichting; als voorzitter, door vrijwilligers aan te sturen en een cursus EHBO voor dieren te verzorgen.

Wilma heeft zich als initiator, beheerster, bestuurder, verzorgster al meer dan dertig jaar ingezet voor het dierenwelzijn in de gemeente Helmond. Dit is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan Wilma de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.