Carnaval: afval, wegafsluitingen en openingstijden

Woensdag 7 februari 2018

Tijdens Carnaval zijn er diverse festiviteiten in Helmond. Er zijn dan verschillende wegen afgesloten. De gemeentelijke kantoren zijn op op maandag 12 en dinsdag 13 februari gesloten. Dit geldt ook voor de Stadswinkel. De gemeente is op deze twee dagen telefonisch niet bereikbaar. Het afval wordt tijdens deze dagen wel gewoon opgehaald.

.

Uw afval wordt gewoon opgehaald

Het afval wordt tijdens carnaval op maandag 12 en dinsdag 13 februari gewoon opgehaald. Ook de Milieustraat aan de Gerstdijk 1 is geopend op de reguliere openingstijden. Op zaterdag van 8.30 – 16.00 uur en op maandag en dinsdag van 13.00 – 17.00 uur. Ga voor meer informatie over de ophaaldagen van het afval in uw straat naar de website www.deafvalapp.nl of download ‘DeAfvalapp’ in de Google Play Store of de App Store.

Wegafsluitingen

De grootste carnavalsoptocht trekt door het centrum van de stad. Er zijn ook optochten in Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis. Tijdens de optochten en bij andere festiviteiten zijn er wegen afgesloten. De gemeente roept weggebruikers op tijdens de carnavalsdagen extra alert te zijn en rekening te houden met grote wandelende groepen (met kinderen). De wegafsluitingen worden aangegeven met verkeersborden of begeleid door verkeersregelaars. Met de gebruikelijke gele borden worden de omleidingsroutes aangegeven.

Centrum

In het centrum van Helmond zijn een gedeelte van de Kanaaldijk Noord-West en een deel van de Steenweg afgesloten voor alle verkeer van zaterdag 10 februari 08.00 uur tot woensdag 14 februari 16.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via Eikendreef, Europaweg, Boerhaavelaan, Jan van Brabantlaan en Julianalaan. Tijdens de optocht in Helmond-Centrum op zondag 11 februari zijn diverse straten afgesloten tussen 8.00 en 18.00 uur. Ook hier wordt het verkeer omgeleid via Eikendreef, Europaweg, Boerhaavelaan, Jan van Brabantlaan en Julianalaan.

Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis

Op zaterdag 10 februari van 11.30 tot 16.00 uur zijn in Mierlo-Hout de Houtse Parallelweg, Hoofdstraat, Slegersstraat (tussen Hoofdstraat en Sjef Remmenlaan) en de Kastanjehoutstraat afgesloten. In Stiphout zijn tussen 13.00 en 16.00 uur de Dorpsstraat (tussen Mr Strikstraat en Elsdonk), Meester Strikstraat, Wevestraat, Van Heijnsbergenstraat, en delen van Elsdonk en Kloosterstraat afgesloten. In Brouwhuis zijn op maandag 12 februari tussen 12.00 tot 16.30 uur Edelhertlaan, een deel van de Rivierensingel, Peeleik, Trambaan, Bruhezerweg, Brouwhuissedijk en Rector Heuvelstraat afgesloten.

Tenten, glaswerk en alchol

Langs de route van de optocht is het niet toegestaan om zelf met tenten te gaan staan om eventueel (fris) drank, of etenswaar te verkopen. Ook versterkte muziek is niet toegestaan. Om er voor iedereen een leuk én veilig feest van te maken is het ook niet toegestaan om glaswerk mee te nemen op de openbare weg. Op sommige locaties is er een alcholverbod, graag ook hier rekening mee houden.

Gemeentelijke kantoren gesloten

Tijdens Carnaval zijn de kantoren van de gemeente gesloten op maandag 12 en dinsdag 13 februari. Dit geldt ook voor de Stadswinkel. De gemeente is op deze twee dagen telefonisch niet bereikbaar. Omdat de Stadswinkel twee dagen langer gesloten is, kunt u op woensdagochtend 14 februari zonder afspraak binnenlopen voor geboorte- en overlijdensaangifte. Voor andere zaken, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of rijbewijs, moet u wel gewoon een afspraak maken. Ook tijdens de Carnavalsdagen kan dit via www.helmond.nl/afspraak. Op woensdag 14 februari is er een extra avondopenstelling van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Zelf online regelen

Veel andere zaken kunt u gemakkelijk zelf regelen via onze website. Zo kunt u bijvoorbeeld digitaal een verhuizing doorgeven of een uittreksel aanvragen. Wilt u tijdens Carnaval een melding doorgeven van bijvoorbeeld een gat in de weg, losliggende stoeptegels of kapotte straatverlichting, dan kunt u hier digitaal uw melding doen