Wijzigingen afvalinzameling vanwege de feestdagen

Donderdag 13 december 2018

In verband met de aankomende feestdagen zijn er een aantal wijzigingen met betrekking tot de afvalinzameling.

.

Gewijzigde ophaaldagen huishoudelijk afval

Op eerste en tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag wordt er geen afval opgehaald. Dat betekent dat die ophaaldagen op een andere moment worden ingehaald. Vul uw postcode en huisnummer in op www.deafvalapp.nl om te zien wanneer de inhaaldag plaatsvindt. In verband met het te verwachte geringe aanbod, zal de inzameldienst waarschijnlijk op een eerder tijdstip in uw straat inzamelen dan normaal gesproken. De inzameldienst kan al bij u langskomen vanaf 7.30 uur in de ochtend. Zorg daarom dat uw container en/of PMD-zak voor die tijd buiten staat.

Aangepaste openingstijden milieustraat

Bent u van plan om uw afval eind december naar de milieustraat te brengen? Houd er dan rekening mee dat de milieustraat op eerste en tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag gesloten is. Op 24 en 31 december is de milieustraat geopend tot 15.00 uur.

Textielcontainers afgesloten

Van 21 december tot en met 2 januari worden de textielcontainers afgesloten vanwege de jaarwisseling. Wilt u gedurende deze periode uw textiel inleveren? Dan kunt u het textiel naar de Kringloopwinkel brengen (Noorddijk 2). De Kringloopwinkel is geopend op 24 en 31 december tot 16.00 uur en van 27 december tot en met 29 december en 2 januari van 09.30 tot 16.30 uur.

Extra ophaalservice papier- en vuurwerkafval in januari

Extra doos met papierafval

In december hebben veel huishoudens wat meer papierafval dan normaal gesproken vanwege de feestdagen. Zit uw papiercontainer na de feestdagen vol? Dan kunt u in januari eenmalig een extra doos naast uw papiercontainer zetten. Zorg ervoor dat het extra papierafval niet kan wegwaaien. De inzameldienst neemt de doos dan voor u mee.

Extra vuilniszak met vuurwerkafval

Als u vuurwerkafval opruimt dan heeft u de mogelijkheid om eenmalig een extra vuilniszak met vuurwerkafval naast de grijze container te plaatsen, mits de container vol zit. Bied de extra vuilniszak bij het eerste inzamelmoment van het restafval in 2019 aan (dit betreft de data 2 tot en met 5 januari of 14 januari). De inzameldienst neemt maximaal één extra zak naast de container mee.