Duurzame woningen zónder gasaansluiting

Donderdag 14 september 2017

Op steeds meer plaatsen in Nederland wordt gekozen voor het bouwen van duurzame woningen zónder gas. Ook in Helmond zetten wij nu deze stap naar een klimaatneutraal Helmond in 2035. Bij 29 projectwoningen en op 26 bouwkavels wordt voortaan geen gasleiding meer aangelegd. Het eerste nieuwbouwproject zonder gasleiding in Helmond is ‘Stiphout-Zuid’.

.

De projectwoningen worden door projectontwikkelaar BOTS Bouwgroep uit Deurne energieneutraal opgeleverd. Een CV-ketel en koken op gas is daarmee voor de kopers verleden tijd, maar een nieuwe wereld van warmtepompen, zonnepanelen en elektrisch koken gaat open. De extra investering voor kopers van de bouwkavels wordt zonder gasaansluiting binnen aanzienlijke tijd terugverdiend. Daarnaast zijn er (landelijke) subsidiemogelijkheden, waaronder de Helmondse duurzaamheidslening, waarmee extra kosten gedrukt worden.

Energieadvies

Het bouwen van een gasloze woning is voor de meeste mensen onbekend terrein, maar bij aankoop van een kavel wordt er door gemeente Helmond 4 uur advies van een energiespecialist aangeboden, om samen de mogelijkheden van gasloos bouwen te onderzoeken. Natuurlijk staat het Energiehuis in Helmond ook klaar om alle vragen over gasloos bouwen, maar ook het verduurzamen van bestaande woningen te beantwoorden.

Loten

De projectwoningen worden eind 2017, uiterlijk begin 2018 te koop aangeboden, voor de bouwkavels wordt een loting georganiseerd. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Eind september wordt er meer bekend over de inschrijftermijn, de loting is naar verwachting eind oktober. Een overzicht van de kavels, prijslijst, bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan is te vinden op http://www.helmond.nl/bouwkavel.